Bude koniec električky hneď za mostom?

15.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Už dlhší čas sledujem dianie okolo Starého mosta a s ním súvisiacim nosným dopravným systémom do Petržalky. Všetko sa začalo už dávnejšie, keď mesto dalo svojho času verejnosti na výber niekoľko možností, aby ľudia vybrali konečnú podobu mosta.

Dunajom odvtedy pretieklo veľa vody, až prišla zmena, ktorá sa práve realizuje. Čo je však s nosným dopravným systémom? Mesto totiž doteraz nerozhodlo, ako bude nosný dopravný systém viesť cez Petržalku. Bude zapustený, či pôjde po povrchu, alebo inak... Je najvyšší čas rozhodnúť. Načo nám bude zrekonštruovaný most pre električku, keď cesta ďalej je neistá? Skončí električka hneď za mostom? Na tomto probléme stojí aj stavba komplexu Petržalka City, ktorým má trať prechádzať.

A to už nehovorím, že v krátkom čase sa začne výstavba železničného koridoru TEN-T, ktorého súčasťou je aj tunel pod Dunajom, ktorý sa má využívať aj pre potreby MHD, asi električku, a má byť v tesnej blízkostí Starého mosta. Keďže má byť z veľkej časti financovaný z európskych fondov, verím, že ho dokončia skôr ako trať električky cez Starý most. Ak by ju však náhodou niekedy dokončili, nebude to zrazu priveľký luxus a vyhodené milióny, aby električka jazdila cez most aj v tuneli približne v rovnakých miestach?

Tomáš Husár, Petržalka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?