Cyklistický chodník Antolská je skolaudovaný

8.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Cyklistický chodník Antolská - Chorvátske rameno v bratislavskej Petržalke, ktorý mesto otváralo 17. septembra 2009, je už skolaudovaný, uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

"Stavebný úrad vydal kolaudačné rozhodnutie. Dnes je posledný deň, kedy môžu dotknuté inštitúcie doručiť pripomienky," povedal Andrassy. V piatok sa tak bude môcť chodník oficiálne zaradiť do existujúcej siete cyklistických chodníkov a ciest v mestskej časti. Tým sa prepojí cyklochodník vedúci pozdĺž Chorvátskeho ramena na petržalskú hrádzu.

Podľa Andrassyho neočakáva stavebný úrad žiadne námietky, keďže takmer všetky nedostatky vznesené ešte počas augustového pojednávania boli odstránené. Išlo napríklad o dočistenie ciest či vyrovnanie terénu. Nesplnenou požiadavkou zatiaľ zostáva osadenie mechanickej zábrany, teda závor.

Tie by mali znemožniť vodičom dostať sa autom na cyklistický chodník. "Ak sú osadené len dopravné značky, mnohí vodiči sú naďalej arogantní a ohrozujú korčuliarov, cyklistov a bežcov. Preto treba zábranu," vysvetlil Andrassy. Závory by mali pribudnúť do konca októbra. Nad podobnými sa uvažuje aj na petržalskej hrádzi. Mestská časť prijala počas leta stovky podnetov od cyklistov, korčuliarov či bežcov na nedisciplinovaných vodičov.

Mesto otvorilo nový cyklistický chodník "s dobrým úmyslom" vo štvrtok 17. septembra v rámci Európskeho týždňa mobility. Stavebný úrad však upozorňoval, že chodník ešte nebol skolaudovaný. Vedenie mesta sa vtedy vyjadrilo, že vydanie užívacieho povolenia je len formálnou záležitosťou.

„Všetky povolenia ku kolaudačnému konaniu boli vydané bez akýchkoľvek námietok. Mesto verí, že tento nedostatok bude urýchlene odstránený a Petržalka vydá kolaudačné rozhodnutie bez zbytočných prieťahov,“ povedala vtedy hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová. Mestská časť sa na margo stanoviska mesta vyjadrila, že kolaudačné rozhodnutie nie je formálnou záležitosťou.

(sita)

Páčil sa vám článok?