Uprednostnili bezpečnosť pred rýchlosťou

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Vstupná ulica do sídliska v Devínskej Novej Vsi, Eisnerova, je bezpečnejšia, napriek tomu, že sa proti reorganizácii dopravy na nej vodiči ohradzovali a sťažovali dokonca aj na adresu našich novín.

Pravdou však je, že na tejto ulici sa stal rad nepríjemných nehôd aj s tragickými následkami a ich obeťami boli aj deti, ako uvádza starosta mestskej časti Vladimír Mráz. „Celá Devínska Nová Ves je zónou s obmedzenou rýchlosťou na 40 kilometrov za hodinu, Eisnerovu si však väčšina vodičov mýlila s pretekárskou dráhou a ani naše intervencie na polícii tomu nedokázali zabrániť,“ upresňuje starosta.

Ulica je však v správe magistrátu, sama mestská časť tam úpravy robiť nemohla, požiadala teda o spoluprácu mesto. Variant, podľa ktorého by ulicu na oboch koncoch uzatváral kruhový objazd, by bol príliš nákladný pre vyvolanú prekládku sietí. Po dohode mestskej časti s magistrátom tu teda vybudovali ostrovčeky chrániace chodcov. „Je to jediné rozumné riešenie a slúži zvýšeniu bezpečnosti tak chodcov, ako aj vodičov,“ súdi V. Mráz a dodáva, že celé riešenie je riadne upravené aj po právnej a dopravno-inžinierskej stránke a že aj keď vyjadrenia verejnosti k novinke na webovej stránke mestskej časti nesvedčia o masívnom nadšení, súhlas takmer polovice účastníkov svedčí o tom, že situácia sa zmenila k lepšiemu.

Páčil sa vám článok?