Odbočka zo Sokolskej na Kramáre je neprejazdná

18.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dočasnú odbočku na Kramáre zo Sokolskej ulice v Bratislave zatiaľ vodiči nebudú môcť využívať, potvrdila dnes agentúre SITA hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szabóová.

Odbočka mala byť ešte pred priechodom pre chodcov na Sokolskej, pričom mala slúžiť ako dočasné riešenie počas čiastočnej uzávery Limbovej ulice, kde sa opravuje vozovka, aby vodiči smerujúci z Lamača a Mlynskej doliny na Kramáre nemuseli zachádzať a otáčať sa až pri stanici.

Od pondelka 17. augusta do štvrtka 10. septembra 2009 totiž nie je možné odbočiť vľavo z Lamačskej cesty na Limbovu a uzatvorený je aj priamy pruh z Mlynskej doliny na Limbovu ulicu. "Náhradná otočka na Kramáre sa zatiaľ využívať nebude. Situácia sa bude monitorovať a v prípade nutnosti sa táto možnosť pre vozidlá smerujúce na Kramáre z Patrónky uskutoční. Zatiaľ odporúčame využívať možnosť otočiť sa na ceste pri hlavnej železničnej stanici," uviedla hovorkyňa. Dopravu v tomto úseku zjednoduší podľa nej aj ukončenie uzávierok na Šancovej ulici od stredy poludnia.

Szabóová zároveň uviedla, že od stredy bude na trase od Pražskej po Kramáre viac dopravných policajtov, ktorí budú usmerňovať dopravu. Dopravná komisia podľa nej ako problémový bod označila svetelnú križovatku na Kramároch (ulica Stromová - Bárdošova - pri Siemense). "Tá bude od stredy riadená policajtmi, aby sa urýchlil jej prejazd pre autá prichádzajúce v smere z mesta," doplnila. Zároveň je podľa nej už dnes po vyhodnotení dopravnej situácie zrejmé, že Kramáre mnoho vodičov využívali ako tranzit.

V súvislosti s tým upozorňuje magistrát aj na zmeny v MHD:

  • Linka číslo 212 bude premávať jednosmerne okružne z Hraničnej cez Prievozskú, Svätoplukovu, Záhradnícku, Mickiewiczovu, Hodžovo námestie, Štefánikovu, Pražskú, Stromovú, Limbovú, Patrónku až k Vojenskej nemocnici. V opačnom smere pôjde po trase: Vojenská nemocnica, Pri Suchom mlyne, Mlynská dolina, Valašská, Lovinského, Búdková, Mudroňova, Zámocká, Palisády, ďalej cez Hodžovo a Kollárovo námestie, Mickiewiczovu, Záhradnícku, Svätoplukovu, Prievozskú až k Hraničnej.
  • Linky číslo 21, 25 a 63 budú mimoriadne zastavovať obojsmerne na zastávke Sokolská na Pražskej ulici z dôvodu prestupu na linky MHD smerujúce na Kramáre.
  • Linky číslo 204 a 211 nebudú premávať.
  • Linka číslo 22 bude mať skrátenú trasu po Patrónku.
  • Linky číslo 32 a N29 budú premávať v smere jazdy do mesta po obchádzkovej trase. Z Mlynskej doliny odbočia doprava na Brniansku ulicu, kde bude náhradná poloha zastávky Pri Suchom mlyne, potom budú pokračovať ďalej po Pražskej ulici a od zastávky Sokolská sa napoja na svoju trasu.

(sita)

Páčil sa vám článok?