Z Račianskej ulice je už parkovisko

24.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na kritickú situáciu v prípade križovatky Kraskovej ulice s Račianskou ulicou nás upozornil čitateľ Dušan Tudík. Podľa jeho slov je odbočenie na Račiansku smerom do mesta pre zlý výhľad veľmi nebezpečné a odbočenie z Kraskovej na Račiansku smerom do Rače už „priam hororom.“

Výhľad do tejto exponovanej križovatky pri odbočovaní obidvoma smermi obmedzujú nielen statné stromy, ale aj pouličné lampy a smetné koše. „Na tomto úseku nie je navyše zakázané státie ani zastavenie, takže pred križovatkou stoja osobné a nákladné autá, často aj autobusy,“ píše náš čitateľ. Konštatuje ďalej, že ide o miesto, kde sa Račianska ulica smerom do mesta pri električkovej zastávke rozširuje na dvojpruhovú komunikáciu. Jeden jazdný pruh je však podľa neho stále obsadený množstvom áut, ktoré tam pravidelne parkujú.

„Je nepochopiteľné, že na takomto mieste nie je zákaz zastavenia a parkujúci vodiči nie sú pokutovaní, prípadne odtiahnutí. Časté havárie, dokonca aj kolízie s električkami sú tu na dennom poriadku,“ píše. Na záver navrhuje, že okrem okamžitého zákazu parkovania v pravom jazdnom pruhu smerom do mesta, by bolo možno potrebné zakázať z Kraskovej odbočenie cez koľajnice smerom doľava, do Rače. Odbočenie by mohlo byť až na prejazde cez koľajnice, ktorý je asi dvesto metrov bližšie k centru.

Z dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave sme dostali vyjadrenie dopravného inžiniera, podľa ktorého vozidlá tu parkujú, hoci je tu dopravnou značkou „Okruh“.

Ide o vyznačený okruh na obchádzanie časti obce - centra mesta, kde je zakázané státie. Podľa dopravného inžiniera z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, bol od 1. februára 2009 zákon nahradený novým. Podľa tohto zákona sa ustanovenie o zákaze státia na vyznačenom okruhu už nenachádza, čo znamená, že státie na vyznačenom okruhu už nie je zakázané. Polícia sa však bude týmto podnetom zaoberať.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?