Od 1. júna majú v Rači nový školský autobus

11.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Od pondelka 1. júna 2009 premáva v Rači nový školský autobus. Je určený pre školopovinných žiakov Základnej školy s Materskou školou Hubeného 25 na ich rýchlejšiu a bezpečnejšiu prepravu z časti Východné do školy.

Školský spoj číslo 14 jazdí na trase Východné, Základná škola Detvianska, Základná škola Hubeného a Základná škola Tbiliská. Ráno premáva na uliciach Na pasekách, Dopravná, Pri šajbách, Koľajná, Stolárska, Žitná, Detvianska, Alstrova, Barónka, Kubačova, Kadnárova a Černockého. Popoludní na trase Černockého (ZŠ Hubeného), Kadnárova, Kubačova, Barónka, Alstrova, Detvianska, Trávna, Koľajná, Pri šajbách, Dopravná a Na pasekách.

Raňajší odchod zo zastávky Na pasekách je o 7.28 h., príchod k Základnej škole Hubeného je naplánovaný o 7.40 h. Popoludní má linka plánovaný odchod od Základnej školy Hubeného v troch časoch. Prvý je o 13.20 s príchodom Na paseky o 13.32 h, druhý odchod je o 14.20 s príchodom o 14.32 h a posledný tretí odchod linky 14 čaká na žiakov o 15.30, príchod do cieľovej stanice je naplánovaný na 15.42 h.

Školský autobus premáva z Východného, pretože táto oblasť nemá základnú školu. Snahy o jeho založenie sa datujú ešte spred desiatich rokov, ale až teraz sa stal realitou.

(rob)

Páčil sa vám článok?