Dopravca chce autobusy s klimatizáciou

4.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

V rámci súťaže na dodávku veľkokapacitných kĺbových autobusov chce mestský dopravca získať nízkopodlažné vozidlá s klimatizáciou.

Podľa informácií od dopravcu v poradí prvá súťaž na kĺbové veľkokapacitné autobusy už bola vyhlásená. Ide v nej o nákup 40 autobusov s dieselovým pohonom a kapacitou 185 cestujúcich v hodnote 20 miliónov eur.

Lehota na predkladanie ponúk, alebo žiadostí o účasť v súťaži sa končí 30. júla 2009. Zaujímavosťou je, že autobusy by mali byť plne klimatizované. Klimatizácia v kabíne vodiča v novších typoch autobusov je dnes už samozrejmosťou, klimatizácia v priestore pre cestujúcich je novinkou.

Predstavenstvo spoločnosti odsúhlasilo aj ďalšie dve verejné súťaže na obstaranie autobusov. Znamená to, že pravdepodobne do dvoch až troch týždňov by mohli byť aj vyhlásené. Úrad pre verejné obstarávanie nariadil začiatkom roka zrušiť verejnú súťaž, ktorú vyhlásil Dopravný podnik Bratislava, na nákup 240 veľkokapacitných nízkopodlažných kĺbových autobusov.

Dopravca sa preto rozhodol, že namiesto jednej súťaže vyhlási tri nové. Počet autobusov však znížil kvôli kríze približne na polovicu. V zmysle výhrad Úradu pre verejné obstarávanie sa mestský dopravca zameria najmä na špecifikáciu jednotlivých typov pohonov.

(rob)

Páčil sa vám článok?