Vodiči MHD si už obliekajú nové uniformy

3.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Uniformy pre vodičov bratislavskej MHD sú ušité a od júna si ich vodiči začali postupne obliekať do služby. Mestský dopravca tak nadväzuje na tradíciu nosenia uniforiem z minulosti.

Dopravný podnik prišiel s myšlienkou obnovenia uniforiem už v roku 2007 v snahe v modernej a prijateľnej forme nadviazať na tradície oblečenia pre vodičov. V roku 2008 urobil výber na dodávateľa uniforiem a tento rok sa začala aj ich výroba.

Oblečenie je šité pre približne 1400 vodičov bratislavskej MHD - set letného a zimného oblečenia. Ide o návrat ku klasickej modrej uniforme s červenými doplnkami, ktoré sú farbou DPB, a navyše s reflexnými prvkami. Prvých vodičov v uniformách by mali cestujúci stretnúť už v júni.

Celkové náklady na základnú sadu oblečenia sú podľa dopravcu 431 500 eur bez DPH. Pravidelné čistenie zabezpečí buď dopravný podnik, alebo samotní zamestnanci na základe príspevku od zamestnávateľa. Dopravca sa snažil o výber materiálu, ktorý bude pohodlný. Cieľom je zvýšiť kultúru v dopravnom podniku tak, aby vodiči neboli v čase služby oblečení v tričkách, šortkách či podobne.

V súvislosti s horúčavami počas leta mestský dopravca zdôrazňuje, že všetky nové vozidlá dopravného podniku majú klimatizované kabíny a očakáva, že obnova vozového parku bude v tomto trende pokračovať.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?