Dúbravskú cestu sprístupnili, no len čiastočne

13.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mesto konečne otvorilo aj časť novej Dúbravskej cesty, v smere od ulice Polianky. Cesta mala byť pôvodne sprístupnená hneď po odovzdaní nového úseku diaľnice D2 spolu s tunelom Sitina v roku 2007, odvtedy prešlo niekoľko mesiacov, ale nová Dúbravská cesta stále čakala na sprejazdnenie.

Magistrát otvoril úsek od Polianok ku Škole úžitkového výtvarníctva na Dúbravskej ceste 11 v pondelok 11. mája 2009. „Ďalej už bude cesta uzavretá. Ku škole sa dá dostať z oboch strán komunikácie. Do budúcnosti sa v úseku Polianky - základná umelecká škola plánuje nová trasa mestskej hromadnej dopravy,“ uvádza sa v informácii mesta o otvorení časti Dúbravskej cesty.

Problémom nového úseku ulice bolo podľa mesta vybudovanie chodníkov. Pri komunikácii vedú siete i plynové potrubie a prekládka by vraj bola finančne veľmi náročná. Oddelenie cestného hospodárstva magistrátu tam zatiaľ osadilo osvetlenie, vyčistilo komunikáciu a orezalo stromy. Chodník nebol pôvodne zakomponovaný v projektovej dokumentácii, aj preto pri kolaudácii registrovali námietku polície kvôli bezpečnosti chodcov.

Premávku mestskej hromadnej dopravy na Poliankach v Dúbravke plánoval magistrát obnoviť po dokončení výstavby diaľnice D2 Lamačská cesta - Staré Grunty. Po dostavbe tunela Sitiny tam podľa informácií z roku 2006 mala premávať linka číslo 34. Mestská hromadná doprava bola z ulice Polianky v smere z Dúbravky presmerovaná po uzatvorení výjazdu na Lamačskú cestu ešte 5. septembra 2005. Keďže v lokalite Polianky sú rôzne prevádzky a predajne, ale napríklad aj veterinárna poliklinika, obyvateľov Dúbravky zaujímalo, ako sa do týchto končín dopravia.

Pôvodné plány totiž hovorili o tom, že prepojenie povedie cez podjazd popod most diaľnice a ďalej cez starú Dúbravskú cestu až po križovatku s Cestou na Červený most. Do stavby diaľnice však bola zahrnutá rekonštrukcia len asi jednej tretiny starej Dúbravskej cesty, a preto je v budúcnosti kvôli normálnemu prevádzkovaniu autobusovej linky nevyhnutná oprava a rozšírenie časti komunikácie popri areáli Slovenskej akadémie vied až ku križovatke s Lamačskou cestou.

(rob)

Páčil sa vám článok?