Električky 11 a 14 zrušili, čiastočne ich nahradí 16

13.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s dočasným uzatvorením tunela pod Hradom zrušil dopravný podnik električky číslo 11 a 14 a čiastočne ich nahradil novou linkou číslo 16. Tunel by mal byť zatvorený jeden rok a dopravca verí, že ho otvorí na jar 2010.

Nová električková linka č. 16 jazdí zo sídliska Komisárky v Rači cez Námestie SNP do Ružinova a späť do Rače.

Za Račianskym mýtom ide po trase Radlinského ulica - Americké námestie - Špitálska ulica - Námestie SNP - Obchodná - Radlinského - Vazovova - Krížna - Trnavské mýto. Odtiaľ ide do Ružinova až na Astronomickú ulicu. Späť sa šestnástka vracia tou istou trasou - teda cez Trnavské mýto, Krížnu, Vazovovu, Obchodnú, Námestie SNP, Špitálsku, Americké námestie a Radlinského až do Rače.

Zrušenie liniek č. 11 a 14 má odľahčiť Kamenné námestie, na ktorom by pri čakaní na semaforoch vznikla vysoká koncentrácia električiek, čo by mohlo spôsobiť výrazné meškanie spojov.

Do 17. mája 2009 jazdí električková linka číslo 5 v smere z Dúbravky len po Železničnú stanicu Vinohrady. Od 18. mája pôjde z Dúbravky po Vajanského nábreží až do Rače na sídlisko Komisárky. Cestou späť pôjde v centre mesta z Obchodnej na Námestie SNP a cez Jesenského ulicu na Rázusovo nábrežie. Linka číslo 1 v smere z Dúbravky odbočí z Rázusovho nábrežia na Mostovú ulicu a z Jesenského bude pokračovať svojou trasou po Špitálskej ulici.

Linka číslo 9 jazdí v smere z Karlovej Vsi po Vajanského nábreží cez Šafárikovo námestie, Štúrovu ulicu, Špitálsku a Krížnu až na Trnavské mýto, odkiaľ pokračuje na Astronomickú ulicu v Ružinove. V smere do Karlovej Vsi ide za Trnavským mýtom po Špitálskej ulici, Jesenského, Mostovej ulici a Rázusovom nábreží až do Karlovej Vsi.

Zastávky električiek 1, 5 a 9 sú na Kapucínskej ulici v oboch smeroch zrušené. Mnohí cestujúci zvykli prestupovať z týchto liniek na autobusy na Staromestskej ulici. Do Petržalky je možné využiť linku 88, ktorá stojí pod Novým mostom a ide na Námestie hraničiarov po Einsteinovej ulici.

Namiesto liniek 94 a 93, ktoré stoja na Staromestskej ulici pri starom rozhlase, je pod Novým mostom možné použiť linky 91 a 191. Autobus číslo 91 ide okolo Auparku na Železničnú stanicu Petržalka a ďalej do Jaroviec a Čunova. Autobus číslo 191 pokračuje až do Rusoviec.

(rob)

Páčil sa vám článok?