Do lesoparku môžu ísť ľudia aj od Tesca

6.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Aj počas nastávajúceho predĺženého víkendu očakáva samospráva hlavného mesta zvýšený počet návštevníkov v bratislavskom lesoparku.

Magistrát preto odporúča všetkým záujemcom, aby na Železnú studienku prišli predovšetkým mestskou hromadnou dopravou, pričom Dopravný podnik Bratislava obsluhuje oblasť Lesoparku od Patrónky po Železnú studienku ekologickou linkou č. 43. Návštevníci, ktorí prichádzajú autom, majú možnosť odstaviť svoje auto na parkovisku pri Červenom moste, na ktorom je k dispozícii 150 parkovacích miest.

„Ďalšou možnosťou na odstavenie auta je parkovisko pri OD Tesco Lamač. Mestské lesy majú so spoločnosťou dohodu, že návštevníci lesoparku môžu parkovať aj na parkoviskách obchodného domu, kde je kapacita približne 1000 parkovacích miest," informovala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová. Od obchodného domu je vybudovaný a z obidvoch strán označený chodník dlhý asi 600 metrov, ktorým sa návštevníci pohodlne dostanú na Partizánsku lúku a späť.

Mestské lesy chcú rokovať aj s Vojenskou nemocnicou, ktorá využíva svoje parkovisko prevažne len cez týždeň, so zámerom dohodnúť možné využívanie voľných parkovacích miest návštevníkmi lesoparku.

(mm)
Páčil sa vám článok?