Ulica odbojárov bude pre rekonštrukciu neprejazdná

30.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

O deväť dní skôr, ako sa predpokladalo, vo štvrtok 23. apríla 2009, začalo hlavné mesto SR Bratislava a spoločnosť Ingsteel rekonštrukciu Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

Zimný štadión by mal byť hotový do novembra 2010, celý objekt vrátane dvoch vedľajších tréningových plôch do 28. februára 2011. Oproti pôvodným plánom sa zväčší parkovisko pod halou, kde kvôli väčšiemu komfortu pribudnú nové parkovacie miesta. Rekonštrukcia sa nedotkne okolitých objektov, najmä kúpaliska Tehelné pole, naopak, na zrušenie čaká cyklistický areál, kde vyrastie nový park.

„Od 21. apríla odovzdávame stavenisko a začneme s prekládkou trakčných vedení na Trnavskej ceste, čo znamená, že do 10. mája obmedzujeme pruh pre hromadnú dopravu. Posunieme aj zastávku smerom na Trnavské mýto. Od 11. mája štadión oplotíme a začnú sa vnútorné búracie práce, ale aj prekládka inžinierskych sietí na Ulici odbojárov, čo si počas celej rekonštrukcie vyžiada vylúčenie dopravy na tejto ulici,“ prezradila Jarmila Tvrdá, riaditeľka Generálneho investora Bratislavy.

Ako ďalej prezradila, zmena čaká aj parkovisko pred vedľajšou ekonomickou školou. „Zaberáme priestor na prekládku sietí, a ako rozptylovú plochu, keď už bude štadión hotový. Bude to asi tretina plochy parkoviska,“ dodala Jarmila Tvrdá.

(db)

Páčil sa vám článok?