Tunel Sitina bude pre údržbu čiastočne uzavretý

17.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) plánuje vo dvoch etapách čiastočnú uzávierku úseku diaľnice D2 Bratislava, Lamačská cesta – Staré grunty (vrátane tunela Sitina), dôvodom je pravidelná polročná údržba tunela, technologické práce a servisné činnosti na technologických zariadeniach, informoval hovorca NDS Marcel Jánošík.

Ako dodal, prvá etapa uzávierky sa uskutoční od 63. kilometra po 57,750. kilometer vrátane odstávky ľavej tunelovej rúry (smer most Lafranconi – Malacky) od 17. apríla od 22:00 do 19. apríla do 24:00. Počas údržby bude premávka z uzavretej tunelovej rúry (smer most Lafranconi – Malacky) presmerovaná na mestské komunikácie, to znamená premávka v druhej tunelovej rúre bude jednosmerná.

V druhej etape údržby od 24. apríla od 22:00 do 26. apríla do 24:00 sa dotkne čiastočná uzávierka diaľnice D2 v úseku od 58. kilometra po 61,900. kilometer vrátane odstávky pravej tunelovej rúry (smer Malacky - most Lafranconi).

Počas II. etapy čiastočnej uzávierky bude premávka z uzavretej tunelovej rúry (smer Malacky - most Lafranconi) presmerovaná na mestské komunikácie, to znamená, že premávka v druhej tunelovej rúre bude jednosmerná.

NDS plánuje v týchto termínoch vyčistiť tunel - stropné konštrukcie, chodníky, vozovky, drenáže tunela, štrbinovej kanalizácie a ošetriť nerezové súčasti dvier, SOS kabíny, osvetlenie a požiarne výklenky. Technologické práce sa budú týkať odstraňovania nedorobkov, servisnej činnosti na technologických zariadeniach v tuneli a kontroly a testovania technologických zariadení, dodal Jánošík.

(sita)

Páčil sa vám článok?