Cyklobus je tu, premávať bude až do októbra

15.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Návštevníci Bratislavy, ale najmä jej obyvatelia, môžu počas jarnej a letnej sezóny až do októbra tohto roka využiť linku 128, tzv. cyklobus. Linka premáva vždy počas víkendu a dní pracovného voľna a pokoja.

Autobus premáva od 10. apríla v dvojhodinovom intervale z Petržalky, od Sadu Janka Kráľa pri parkovisku pri Starom moste cez Vajanského nábrežie do obratiska autobusov pod Novým mostom. Ďalej ide cez Staromestskú ulicu a Štefánikovu ulicu na Patrónku a Harmincovu ulicu, ulicu Mikuláša Schneidera Trnavského v Dúbravke do Devínskej Novej Vsi. Konečnú zastávku má v blízkosti cyklistického náučného chodníka pri rieke Morava, pri zastávke Na hriadkach.

Zastávky linky určenej prednostne cyklistom sú Starý most, Šafárikovo námestie, Nový most, Slovenská akadémia vied, Hroboňova ulica, Patrónka, Švantnerova ulica, Drobného ulica, ulica Štefana Králika, ulica Na hriadkach.

Záujemca pri použití šesťdesiatminútového lístka zaplatí za bicykel 70 centov. Na prepravu osôb je možné využiť predplatný lístok, teda električenku, alebo jednorazový cestovný lístok s platnosťou desať alebo tridsať minút. Výhodou je bezkolízny prejazd mestom, čo využijú najmä rodiny s deťmi.

V prívese ťahanom za autobusom ponúka Dopravný podnik Bratislava, a.s., miesta pre dvadsať bicyklov.

Autobusová linka číslo 128 pre cyklistov začala minulý rok premávať 26. apríla. Linku číslo 128 prvýkrát zaviedli 3. júna 2006 a slúži na prepravu cyklistov z mesta na rôzne cyklistické trasy. Autobus má špeciálne upravený príves, ktorý ťahá za sebou. V roku 2007 premávali ešte dva cyklobusy, od roku 2008 premáva už len jeden.

(brn)

Páčil sa vám článok?