Parkovanie zadarmo môže vyjsť draho

31.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto a mestská polícia od apríla sprísňujú kontrolu parkovania v zóne s dopravným obmedzením na území mestskej časti. Dôraz budú klásť na vozidlá, ktoré tvoria prekážku cestnej premávky, ktoré parkujú na chodníkoch a na vyhradených parkovacích miestach bez zaplatenia parkovného.

Podľa paragrafu 43 nového cestného zákona môže správca cesty odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je na mieste, kde tvorí prekážku cestnej premávky, alebo je na vyhradenom parkovisku, ktoré nie je preň určené.

Samospráva Starého Mesta zvýšením kontroly mestskej polície chce v zóne s dopravným obmedzením dosiahnuť poriadok v parkovaní. Vozidlá, ktoré budú parkovať na tzv. dopravných tieňoch, na chodníkoch alebo na vyhradených parkovacích miestach bez zaplatenia parkovného, budú odteraz odtiahnuté.

Takéto parkovanie zadarmo môže teda návštevníkov centra mesta vyjsť poriadne draho. Výška pokuty môže dosiahnuť až 60 €, za odtiahnutie zaplatí priestupca 93 €. Pre porovnanie, parkovanie na ulici stojí 0,70 €/h, v podzemí od 2,70 €/h v Garáži Opera do 3,50 €/h v garáži Carlton.

(pol)
Páčil sa vám článok?