Pre zbabraný tender odstúpil riaditeľ DPB

18.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Generálneho riaditeľa Dopravného podniku, a.s., Róberta Kadnára, odvolalo predstavenstvo spoločnosti kvôli neúspešnej verejnej súťaži na veľkokapacitné kĺbové autobusy. Tú nedávno zrušil Úrad pre verejné obstarávanie.

Predseda predstavenstva dopravného podniku Branislav Zahradník tvrdí, že k odvolaniu generálneho riaditeľa dopravného podniku Róberta Kadnára došlo na návrh samotného generálneho riaditeľa. Prevzal podľa neho osobnú manažérsku zodpovednosť za výsledky výberového konania na dodávku veľkokapacitných autobusov, ktoré Úrad pre verejné obstarávanie nariadil zrušiť. „Prevzal zodpovednosť ako človek, ktorý vlastne priamo podpisoval súťažné podklady, a tie úrad napadol a spochybnil,“ uviedol pre Bratislavské noviny B. Zahradník. Toto gesto treba podľa neho oceniť ako zodpovedné rozhodnutie.

Predseda predstavenstva ďalej oznámil, že predstavenstvo spoločnosti na jeho návrh poverilo riadením dopravného podniku Pavla Derkaya. Poverený generálny riaditeľ viedol najväčšiu divíziu v podniku –divíziu autobusov – a má príslušné vzdelanie i manažérske skúsenosti tak, aby kontinuálne mohol pokračovať v riadení spoločnosti a pri obnove vozového parku.

„Predpokladám, že Pavol Derkay sa vo funkcii osvedčí a že ho predstavenstvo v nejakom časovom horizonte potvrdí ako definitívneho generálneho riaditeľa,“ konštatoval B. Zahradník.

Dopravný podnik Bratislava, a.s., vypíše novú verejnú súťaž v novej podobe, detaily budú známe v najbližších dňoch. Do nového tendra by mal podľa B. Záhradníka zasiahnuť už aj nový riaditeľ. Mal by dostať možnosť prehodnotiť celý proces, aby nedošlo k prípadným chybám, pre ktoré odstúpil jeho predchodca.

(rob)

Páčil sa vám článok?