Opravený most bude pre autá iba jednosmerný

25.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Starý most by mal po oprave slúžiť najmä hromadnej doprave a chodcom. Mesto plánuje aj individuálnu dopravu, ale len jedným smerom. Zlepšenie podmienok môžu čakať aj chodci i cyklisti.

Oprava mosta vráti prepojenie Petržalky so Starým Mestom električkovou dopravou. Podľa splnomocnenca primátora pre nosné dopravné systémy Tomáša Fabora jedna električková koľaj pôjde po železničnej časti Starého mosta a druhá po cestnej časti.

S individuálnou dopravou sa ráta, ale mala by byť prístupná len zo Starého Mesta a pôjde o jeden jazdný pruh. S odbočením z Dostojevského radu vľavo na Starý most sa neráta. Podľa štatistík využívalo v roku 2008 Starý most denne viac ako 16-tisíc vozidiel. Od 1. januára 2009 je individuálna doprava z mosta vylúčená pre zlú statiku mosta.

V rámci opravy Starého mosta by sa mala zlepšiť aj situácia pre chodcov. Na oboch stranách mosta sa ráta s chodníkmi, ktoré by mali mať šírku až tri metre, navyše pribudne chodník pre cyklistov. V súčasnosti je na moste jedna drevená lávka, ktorú využívajú aj cyklisti. Počas studenej zimy je neraz pokrytá snehom a ľadom, hrozí tam pošmyknutie chodcov a úraz.

Mesto chce ponechať mestskú hromadnú dopravu funkčnú a použiteľnú pre verejnosť aj počas opráv. Obchádzková trasa mestskej hromadnej dopravy pôjde vždy po tej časti mosta, ktorá sa nebude opravovať.

(rob)
Páčil sa vám článok?