Benevolencia dokáže ničiť autá - iných

13.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Nedávno ste písali o nevyhovujúcom železničnom priecestí Jarošova - Račianska. Neďaleko sú ulice Nobelova a Odborárska, ktoré slúžia ako spojnica medzi Račianskou a Vajnorskou. Sú to skutočne frekventované komunikácie.

Na Nobelovej ulici je podobná situácia. Ide o priecestie pred vchodom do podniku Istrochem, a.s. Koľajisko je v nevyhovujúcom stave, dnes sú už len dva označovače so svetelnou signalizáciou (po jednom z každého smeru). Chýbajúce doteraz nikto nenahradil a takýto stav trvá už roky.

V blízkostí, na Odborárskej ulici, je priecestie, ktoré tvoria dve koľaje (štyri koľajnice). Absurdita je v tom, že za cestnou komunikáciou vo vzdialenosti približne päť metrov sa končia. Vedú odnikiaľ nikam. Jednoducho koľajnice bývalej podnikovej vlečky CHZJD (Istrochem) skončili v šrote.

Ten, kto ich speňažil, sa na odstránenie zvyškov z vozovky vykašlal. Prosto išlo o lukratívny zisk a žiadne náklady na spojazdnenie vozovky. Samozrejmé je aj to, že priecestie nikto neudržiava. Stav trvá roky. Pýtam sa za motoristov jazdiacich po uvedenom exponovanom úseku - dokedy si budeme ničiť autá pre benevolenciu iných?

Peter Minarech, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?