Parkovacia karta Staromešťana je 50 €

9.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Obyvateľ bratislavského Starého Mesta v zóne s dopravným obmedzením zaplatí za parkovaciu kartu 50 eur za kalendárny rok. Cena karty sa však týka iba prvého auta v domácnosti.

Za druhé auto v domácnosti zaplatí Staromešťan v parkovacej zóne 295 eur, čo predstavuje polovičnú cenu ročnej neprenosnej karty. Na cene Rezidenčnej parkovacej karty pre obyvateľov parkovacej zóny sa dnes dohodol staromestský starosta Andrej Petrek so zástupcami spoločnosti BPS Park. Agentúru SITA o tom informovala staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová.

Návrhom určenia registračného poplatku za vydanie zľavnených parkovacích kariet pre obyvateľov bratislavského Starého Mesta sa mali zaoberať poslanci na poslednom zasadnutí zastupiteľstva. Podľa návrhu uznesenia mal nové karty vydávať prevádzkovateľ - BPS Park, avšak iba jednu kartu na jedno vozidlo v jednej domácnosti. Cena karty mala byť 43,15 € za kalendárny rok. Návrh však z rokovania stiahli.

„Spoločnosť BPS Park nás listom upozornila, že prijatie takéhoto uznesenia by bolo v rozpore so všeobecne záväznými predpismi a takéto uznesenie by odporovalo zákonu," zdôvodnil vtedy Petrek. Starosta zároveň vyzval všetkých obyvateľov v Starom Meste, ktorým neboli v tomto roku vydané parkovacie karty, aby sa uňho prihlásili. „Problém sa budeme snažiť riešiť individuálne," povedal.

(sita)

Páčil sa vám článok?