Obnova vozidiel MHD pokračuje aj v tomto roku

15.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava bude tento rok pokračovať v obnove vozového parku. V týchto dňoch by mal byť známy definitívny víťaz verejnej medzinárodnej súťaže na dodávku 240 kĺbových autobusov pre bratislavskú MHD.

Mestský dopravca ráta s tým, že prvé autobusy sa dostanú do služieb bratislavskej hromadnej dopravy ešte tento rok. Do úzkeho finále sa dostali spoločnosti Irisbus a Mercedes.

Po presunutí termínu v minulom roku sa tento rok začne rekonštrukcia električkového tunela pod hradným bralom, a to pravdepodobne už vo februári. Rekonštrukcia tunela je potrebná kvôli jeho modernizácii a zlepšeniu bezpečnosti.

Pokiaľ ide o premávku liniek, novinkou sú nové zastávky na linke číslo 32 (Janotova a Baníkova) a zánik linky 133. Linka 180 bude premávať po upravenej trase Cintorín Petržalka, Kaukazská, Dargovská, Gogoľova, Údernícka, ŽST Petržalka, Kopčianska, Bratská, Smolenická, Šintavská, Holíčska.

Linka číslo 57 bude jazdiť cez ulice Pribylinská a Staviteľská jednosmerne len smerom k Stavivám. Odtiaľ pôjdu spoje okružnou trasou okolo Kalného jazera k spádovisku, na Zlaté piesky (konečná električiek) a cez Starú Vajnorskú do Jurajovho dvora.

(rob)

Páčil sa vám článok?