Čo tak vymeniť Prístavný most za Most Apollo?

15.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Navrhujem zmeniť trasu MHD z Prístavného mosta - na Most Apollo a cez Plynárensku ulicu. Výhody zmeny sú napríklad šetrenie času.

Hlavne v čase rannej špičky je čas potrebný na výjazd na Prístavný most od Ekonomickej univerzity podstatne dlhší než prejazd cez Most Apollo. Zdržanie v zápche čakajúc na výjazd na Prístavný most je 5 minút. Zápchy sú aj na Moste Apollo, ale zdržanie je kratšie, autá sa viac-menej plynule posúvajú, aj keď pomaly.

Druhý dôvod - ušetrí sa na palive. Výjazd na Prístavný most má výrazný sklon a všetky autobusy sa každých pár metrov rozbiehajú vždy znova a znova do kopca, čo značne zvyšuje spotrebu paliva. Cez Most Apollo je doprava aj v zápche viac-menej plynulá, väčšinou len spomalená.

Z oblasti Plynárenskej ulice sa po dokončení ďalších etáp výstavby Apollo Business Centier stáva jedno z najväčších centier zamestnanosti v Bratislave na takej malej ploche. Navrhované presmerovanie liniek by výrazne zlepšilo obslužnosť tejto lokality z Petržalky a v opačnom smere z mestskej časti Nové Mesto.

Navrhované zmeny by podľa môjho názoru nepredĺžili čas cestovania a pritom by sa zvýšila využívanosť týchto liniek.

Juraj Maron, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?