DPB nevypravil 20 autobusov na plyn

12.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dvadsať autobusov na plynový pohon zostalo aj dnes v súvislosti s opatreniami pre plynovú krízu v bratislavských vozovniach, sťahovanie ďalších autobusov však Dopravný podnik Bratislava (DPB) zatiaľ neplánuje.

Vozový park tvorí 450 autobusov, z toho 173 je práve na plynový pohon. Podľa predsedu predstavenstva DPB Branislava Zahradníka jazdia všetky vypravené autobusy podľa grafikonu, veľké výpadky v doprave dopravný podnik nezaznamenal.

Dopravný podnik aj naďalej pokračuje v rokovaniach so Slovenským plynárenským priemyslom (SPP), plnohodnotné dodávky plynu má zabezpečené. Zahradník ubezpečil, že zatiaľ nehrozí situácia, kedy by sa dodávky plynu prerušili alebo úplne zastavili. "Nie je dôvod na paniku," povedal pre agentúru SITA Zahradník. Aj z toho dôvodu sa nechce zatiaľ vyjadrovať ku krízovému scenáru či núdzovým variantom. Podľa neho na to nie je dôvod. Zdôraznil však, že v prípade potreby je dopravný podnik pripravený operatívne reagovať na prípadné zmeny v dodávkach stlačeného zemného plynu a prijať adekvátne opatrenia.

Cestujúci by však výpadok 20 autobusov na plynový pohon nemali pocítiť, dopravný podnik ich totiž nahradil vozidlami na naftový pohon. Ranné meškania niektorých spojov, na čo sa sťažovali aj mnohí cestujúci, mohla podľa neho spôsobiť situácia na cestách. Keďže Starý most je pre individuálnu dopravu uzatvorený, autá sú odkláňané na zvyšné mosty. "A keď stoja v zápchach autá, stoja aj naše autobusy," vysvetlil Zahradník. Podnik si však dal urobiť analýzu, výsledky by mali byť známe v utorok.

(sita)

Páčil sa vám článok?