DPB prijal opatrenia na zníženie spotreby plynu

9.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava na základe dnešného usmernenia Divízie obchodu s plynom SPP, a. s., prijal okamžité opatrenia na zníženie dennej spotreby stlačeného zemného plynu CNG. Plyn slúži na pohon autobusov, ktoré tvoria časť vozového parku mestskej dopravy.

DPB ich prijal v záujme solidarity s domácnosťami, nemocnicami a školami pri súčasnom nedostatku plynu. Ich cieľom je zníženie spotreby pre potreby MHD v Bratislave, ktorá denne predstavuje 13.000 - 14.000 kg CNG, informoval dnes TASR predseda predstavenstva DPB, a. s., Branislav Zahradník.

SPP dnes oznámil odberateľom CNG, že dodávky plynu pre dopravcov na výkon pravidelnej mestskej a prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme sú bez obmedzenia. Zároveň však požiadal všetkých odberateľov, aby v maximálnej miere obmedzili používanie vozidiel s pohonom na CNG náhradou za vozidlá s naftovým pohonom.

V pracovných dňoch DPB znížil dennú výpravu 20 autobusov na CNG z celkového množstva 173 vozidiel na plynový pohon. Na nočných linkách budú od dnešnej noci fungovať iba vozidlá s naftovým pohonom. Počas víkendu bude dopravný podnik maximálne podľa svojich prevádzkových možností obmedzovať používanie vozidiel na CNG pohon.

Zahradník ďalej uviedol, že opatrenia budú realizované bez negatívneho dopadu na cestujúcu verejnosť. "Nedôjde k obmedzeniu žiadnych spojov podľa platných grafikonov," konštatoval. DPB je naďalej v úzkom kontakte s SPP a je pripravený okamžite reagovať na prípadné zmeny v dodávkach CNG prijatím adekvátnych opatrení.

(tasr)

Páčil sa vám článok?