Ďalšie zábrany proti vjazdu do pešej zóny

3.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto sa rozhodla účinnejšie brániť vjazdu motorových vozidiel do pešej zóny v historickom centre mesta.

Ako sme sa dozvedeli na Miestnom úrade Starého Mesta, na vstupe cez Laurinskú ulicu budú umiestnené homole zo sivomodrej žuly s hmotnosťou asi 200 kg. Najskôr bude inštalovaných 10-15 kusov týchto kamenných zábran v blízkosti DPOH.

Na rozdiel od veľkých kameňov, ktoré na Laurinskej ulici podľahli „tlaku“ motoristov, nové dvojmetrákové homole s veľkosťou 45x45 cm budú spodnou hranou upevnené k dlažbe, aby sa nedali odstrániť. Na bratislavskom korze budú inštalované už v krátkom čase, ich umiestneniu totiž zabránila snehová kalamita. Po ich inštalovaní budú obsluhu hornej časti Laurinskej ulice zabezpečovať hydraulické stĺpiky na jej vyústení na Kamenné námestie.

Po dobových štýlových stĺpikoch z kovu pôjde o ďalší typ zábran, ktoré majú obmedziť vjazd motoristov do pešej zóny. V súčasnosti je vjazd na korzo možný len cez Strakovu a Františkánsku ulicu. Pri hoteli Danube má vjazd od 7.00 do 19.00 kontrolovať strážna služba mestskej polície. Na Františkánskej ulici kontrola vjazdu motorových vozidiel na hlavné námestie a korzo stále chýba.

(stn)

Páčil sa vám článok?