Kedy sa hádzať pod autobus

30.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Znie to zrejme ako hlúpa úvaha, možno ako začiatok nejakého trápneho vtipu, ktoré kolujú našou populáciou. Lež, nie je to ani vtip, ani návod na samovraždu, ako by sa dalo očakávať. To je totiž jediný spôsob, ako zastaviť práve sa rozbiehajúci autobus plný slovenského obyvateľstva na viedenskej autobusovej stanici.

Ak sa chcete hádzať pod autobus, čo nám poradila jedna milá pani, stačí, ak si kúpite lístky od firmy SAD Eurolines Slovak Republic a pri spiatočnej ceste z Viedne domov sa vám určite pošťastí, že sa jednoducho nezmestíte do autobusu, napriek tomu, že máte spiatočný lístok. Potom môžete pokojne zamávať spokojne usadeným cestujúcim, ktorí sa na vás „šklebia“ spoza skla a vyrovnať sa s myšlienkou, že máte ešte dve a pol hodiny na to, aby ste celkom odmrzli na čerstvom večernom vzduchu. Prečo nie, veď čo je zlé na takej viedenskej stanici plnej bezdomovcov a bezduchých indivíduí.

Ak vás nezoberú ani na neskorší autobus, v tom prípade svoje lístky môžete použiť ako toaletný papier. Napriek tomu všetkému prepravná podmienka číslo 3 hovorí, že cestujúci má od okamihu zakúpenia medzinárodného cestovného lístka rezervované miesto v autobuse na termín jazdy zodpovedajúci termínu uvedenému na lístku.

Z toho jasne vyplýva, že v nás chyba nebude, ale zrejme zlyhal ten chvályhodný systém predaja lístkov ešte aj s miestenkami, pričom v prepravných podmienkach ani jeden z ôsmich bodov neobsahuje to strašné slovo, najmä keď ho počujte vo vete: „Všetko je obsadené, už len na miestenky, prosím!“ Nuž, možno to bude tým, že bol práve piatok 13., alebo je tu ešte druhá možnosť - chaos v SAD Eurolines SR.

Michaela Wickleinová, Rača
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?