Z Petržalky do Viedne už aj vlakom

30.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zo železničnej stanice Bratislava-Petržalka bol 7. januára vypravený prvý rýchlik na trati Bratislava - Kittsee - Viedeň.

Medzi viedenskou stanicou Südbahnhof a bratislavskou Petržalkou bude do konca mája na základe dohody medzi Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) a Osterreichische Bundesbahnen (OBB) v rámci skúšobnej prevádzky premávať jeden pár vlakov.

Z Bratislavy odchádza ranný vlak o 5.30, príchod do Viedne má o 6.26. Z rakúskeho hlavného mesta sa vracia o 17.25 a do Bratislavy prichádza o 18.20. Cena jednosmerného cestovného lístka z Bratislavy do Viedne stojí 525 korún.

Cena spiatočného lístka je 220 korún a jeho platnosť je sedem dní. Rozdiel v cene je podľa pracovníkov železničnej stanice Petržalka spôsobený tým, že rakúske železnice dotujú spiatočné cestovné lístky.

Obe vlakové súpravy, ktoré premávajú na trati Bratislava - Kittsee - Viedeň, tvoria tri slovenské osobné vozne, rušeň a vlaková čata budú rakúske. V rámci nového grafikonu platného od 30. mája by sa mal počet vlakových súprav na trase Bratislava - Kittsee - Viedeň zvýšiť na tri súpravy.

(bn)

Páčil sa vám článok?