Ešte nikdy sa necestovalo tak zle, ako teraz

29.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Cestujem veľmi často cez Vrakuňu a križovatku Ráztočná - Hradská - Podunajská a musím povedať, že to nikdy nebolo tak časovo náročné ako teraz.

Kruhový objazd začali robiť minulý rok s tým, že tam bolo niekoľko prestávok vo výstavbe. Kým ho nezačali robiť, tak vodiči boli tolerantní a používali pravidlo zipsovania. Potom začali prerábať celú križovatku a vtedy sa začal dopravný chaos, pretože križovatka nebola riadne značená.

Robotníci tam spôsobovali riadny chaos. Ich najväčšou „zábavou“ bolo, že v najväčšej rannej dopravnej špičke, ráno medzi 7.00 a 8.30 h, robili s bagrami a cestnými vozidlami tak, že pokojne zablokovali cestu a kruhový objazd.

Dávali tam prekážky, aby sa nedalo poriadne obchádzať, namiesto toho, aby robili aj cez víkend. Jedinou činnosťou polície bolo zase pokutovať vodičov, ktorí predbiehali. Aj to však len tých, ktorí mali škodovky, octavie, fabie, fordy a lacnejšie vozidlá, kým drahším značkám sa divže neklaňali.

Policajti mali regulovať dopravu, ale nič sa nestalo. Neskôr tvrdili, že robili, čo mohli, no ich jedinou činnosťou bolo sedenie v aute na chodníku a čakanie na niektorého vodiča počas predbiehania.

Keď som to celé zdokumentoval, polícia odpovedala, že tam sa nedá nič robiť a nechala to tak.

Vladimír Hurinský, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?