Staromešťania podporili novú parkovaciu politiku

29.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

V utorok 4. novembra 2008 budú poslanci staromestského miestneho zastupiteľstva schvaľovať novú parkovaciu politiku centrálnej mestskej časti. Jej najnovšiu verziu, ktorú pripravili staromestskí poslanci, minulý týždeň na verejnom prerokovaní s občanmi podporili aj prítomní Staromešťania.

Ako na stretnutí s občanmi uviedol starosta Starého Mesta Andrej Petrek, nová parkovacia politika sa má stať pre miestnu samosprávu podkladom pre rokovania s Bratislavskou parkovacou službou, s.r.o., ktorej prenajalo bývalé vedenie mestskej časti na 20 rokov všetky parkovacie miesta na staromestských komunikáciách 3. a 4. triedy v zóne s dopravným obmedzením.

Podľa nájomnej zmluvy medzi mestskou časťou a BPS, ktorú samospráva 16. októbra zverejnila na internetovej stránke Starého Mesta, účelom nájomnej zmluvy je zabezpečiť realizáciu parkovacej politiky na území mestskej časti Staré Mesto. Aj preto by mali byť nové pravidlá parkovania v Starom Meste záväzné pre BPS.

Prítomní Staromešťania na verejnom prerokovaní ocenili nový návrh parkovacej politiky, pričom na rozdiel od predchádzajúceho zhromaždenia prišli aj s konkrétnymi návrhmi. Navrhovali predĺžiť čas plateného parkovania pre návštevníkov zóny s dopravným obmedzením, či ďalšie sprísnenie pravidiel parkovania.

Zástupcovia staromestskej samosprávy prisľúbili, že koncom budúceho roka vyhodnotia realizáciu novej parkovacej politiky a v prípade potreby ju budú aktualizovať.

(brn)

Páčil sa vám článok?