Od piatku znovu čiastočne uzavrú tunel

22.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Po minulotýždňovej čiastočnej uzávierke diaľnice D2 Lamačská cesta - Staré grunty (vrátane tunela Sitina) sa motoristi musia aj cez tento víkend pripraviť na obmedzenia.

V piatok 22. októbra 2008 o 22.00 h sa čiastočne uzavrie takmer štvorkilometrový úsek, vrátane odstávky pravej tunelovej rúry (smer Malacky - most Lafranconi). Uzávierka potrvá do nedele 26. októbra (24.00 h). Premávka z uzavretej rúry sa nepresunie do vedľajšej tunelovej rúry, čiže nebude dvojsmerná, ale autá budú jazdiť po náhradných mestských komunikáciach.

Dôvodom uzávierky je podľa diaľničnej spoločnosti pravidelná nestavebná údržba tunelu, realizácia technologických prác a servisných činností na technologických zariadeniach. V tuneli sa bude čistiť ostenie, stropné konštrukcie, chodníky, vozovky, vyčistí sa drenáž hotela, štrbinová kanalizácia, vyčistí a ošetrí sa nerezová súčasť dverí, SOS kabín, osvetlenie a požiarne výklenky.

Ďalej sa kompletne vymenia dvere v únikovej ceste, odstránia sa nedorobky a uznané reklamované nedostatky, uskutoční sa servisná činnosť na technologických zariadeniach, ktoré sa skontrolujú sa a otestujú.

(mm)

Páčil sa vám článok?