Nebezpečná križovatka stále straší

3.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Križovatka Kraskova - Račianska je jedným z najkritickejších dopravných miest v meste. Odbočenie na Račiansku smerom do mesta je pre zlý výhľad veľmi nebezpečné a odbočenie z Kraskovej na Račiansku smerom do Rače je priamo horor.

Výhľad do tejto exponovanej križovatky pri odbočovaní oboma smermi z Kraskovej totiž obmedzujú nielen statné stromy, ale aj pouličné lampy a smetné koše.

Navyše na tomto úseku nie je zakázané státie ani zastavenie, takže pred križovatkou vždy stoja osobné aj nákladné autá, dokonca často aj autobusy. A to práve v mieste, kde sa Račianska smerom do mesta pri električkovej zastávke rozširuje na dvojprúdovú komunikáciu, ale jeden pruh je permanentne obsadený parkujúcimi autami.

Je nepochopiteľné, že na takomto mieste nie je zákaz zastavenia a parkujúci vodiči nie sú pokutovaní, prípadne odtiahnutí (úsek sa nachádza asi 100 m od policajného riaditeľstva!).

Časté havárie, dokonca aj kolízie s električkami sú tu na dennom poriadku. Vzhľadom na rýchlosť, ktorou tu autá jazdia ( zišla by sa štyridsiatka) tu hrozia aj väčšie havárie.

Čiastočným riešením tejto situácie (okrem zákazu parkovania v pravom pruhu smerom do mesta) by bolo možno aj zakázať z Kraskovej odbočenie cez koľajnice smerom doľava do Rače, a takéto odbočenie umožniť až na prejazde cez koľajnice, ktorý je asi 200 m bližšie k centru.

Dušan Tudík, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?