Posilnia MHD v Devínskej Novej Vsi

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Problémy s mestskou hromadnou dopravou nemajú len Petržalčania, hoci ich trápenie sa najčastejšie pretriasa aj v médiách. Podľa mnohých na tom najhoršie boli a do konca roka budú obyvatelia mestských častí ležiacich pri Morave.

Autobusová linka číslo 21, jediná, ktorá doteraz spája Devínsku Novú Ves s centrálnymi časťami Bratislavy, je často preplnená a dostať sa ňou načas do práce či školy pokladajú obyvatelia tejto mestskej časti za otázku šťastia či skôr ostrých lakťov. Riaditeľ Dopravného podniku Bratislavy Ján Zachar tvrdí, že si sám na vlastnej koži vyskúšal, čo zažívajú radoví cestujúci žijúci v Devínskej Novej Vsi a na základe tejto skúsenosti vyhlásil, že z hľadiska dopravy na tom nie je najhoršie Petržalka, ale práve Devínska Nová Ves. Asi bola treba táto skúsenosť, pretože starosta Devínskej Novej Vsi Vladimír Mráz niekoľkokrát osobne interpeloval primátora i viceprimátora, k výsledku sa však priblížil až teraz.

Na decembrovom stretnutí V. Mráza s J. Zacharom a s primátorom Andrejom Ďurkovským problém konečne vykročil z kruhu neriešenia. Konkrétnu podobu riešenia predstavuje Bronislav Weigl, riaditeľ prevádzky a techniky dopravného podniku: Od druhého januára bude premávať nová linka s číselným označením 28 z Opletalovej ulice v D.N. Vsi cez Devín pod Nový most. Toto riešenie znamená obmedzenie prevádzky doterajšej devínskej linky č. 29. Nezrušia ju však celkom, bude premávať ako špičkový spoj. Podľa našich informácii v bližšej budúcnosti čakajú Novovešťanov ešte ďalšie novinky v zlepšovaní dopravy.

Páčil sa vám článok?