Prístavný most potrebuje ďalšie opravy

27.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Predčasné uvedenie Prístavného mosta do prevádzky neznamená, že Bratislavčania majú na niekoľko rokov pokoj. Tri etapy prác síce pomohli urobiť najnutnejšie opravy, no súčasne sa ukázalo, že problémy sú aj na druhej strane mosta, v druhom jazdnom páse.

„Národná diaľničná spoločnosť zistila, že praskol aj druhý mostný uzáver, oceľová konštrukcia spájajúca dva dielce vozovky,“ uviedol hovorca diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík. Pre vodičov to teda znamená, že sa môžu pripraviť na ďalšie zápchy a zdržania.

Presný termín opravy nie je zatiaľ známy. Marcel Jánošík tvrdí: „Sú dva varianty. Podľa prvého by najskôr išlo o opravu v krátkodobej uzávierke, ktorá by vyriešila len najnutnejšie problémy s rizikom, že do dvoch rokov, keď sa bude musieť urobiť kompletná, môžu narásť. Prípadne sa uskutoční rovnako veľká oprava, aká bola nedávno, aj s rovnakým obmedzením dopravy. Definitívne však musí rozhodnúť ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácii, ktoré musí takisto vybrať konkrétny termín rekonštrukčných prác.“

Druhá oprava Prístavného mosta je zatiaľ jedinou väčšou nočnou morou Bratislavčanov do konca tohto roku. V pláne Národnej diaľničnej spoločnosti nie je totiž do konca decembra žiadna väčšia rekonštrukcia či oprava ciest v hlavnom meste.

(db)

Páčil sa vám článok?