Magistrát opraví povrch najopotrebovanejších ciest

15.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát pripravuje v druhom polroku niekoľko opráv povrchu vozoviek na území mesta. Od 24. augusta začnú opravovať povrch na križovatke Ul. Svornosti – Kazanská – Slovnaftská, pričom premávku v pôvodnom rozsahu by chceli obnoviť 1. septembra 2008.

Ďalej opravia povrch na Trnavskej ceste od Bajkalskej v pravom jazdnom pruhu v smere na Tomašikovu, na Šafárikovom námestí, pravý jazdný pruh na Lamačskej od vojenskej nemocnice po Mokrohájskú, povrch komunikácie na Borinskej, Osuského, Jiráskovej, vozovku na Kollárovom námestí v ľavom jazdnom pruhu od Živnostenskej po Obchodnú a na Mýtnej od Račianskeho mýta po Vazovovu ulicu. Podľa magistrátu ide o miesta najviac opotrebované dopravou.

V prvom polroku tohto roka magistrát opravil v hlavnom meste celkovo 14079 m2 povrchu ciest za 16,6 milióna korún (551 tisíc €).

AKTUALIZOVANÉ (15.8. 15:47) Oddelenie cestného hospodárstva bratislavského magistrátu v prvom polroku 2008 zabezpečilo opravu povrchu na šiestich zastávkach MHD v celkovom náklade 3,54 milióna Sk (117.506 eur).

V rámci priebežnej údržby komunikácií na dopravou najviac opotrebovaných miestach použili betónovú zmes Creteprint, ktorá sa osvedčila najmä pre svoju odolnosť voči tvorbe tzv. roliet. Vynovené sú zastávky MHD na Kollárovom námestí smer Mickiewiczová, na Budatínskej ulici pri Unipfarme v oboch smeroch, i na uliciach Betliarska, Rusovská a Bajkalská. Okrem toho boli odfrézované nerovnosti živičných vrstiev na dvoch zastávkach MHD na Námestí 1. mája.

Okrem toho sa v uvedenom období urobili technologické opravy sieťových rozpadov na komunikáciách na Kollárovom námestí, Šancovej pred Račianskym mýtom v oboch jazdných pruhoch, na Račianskej od Bieleho kríža po Riazanskú v jednom jazdnom pruhu, na Hutníckej, Gbelskej, Česko-slovenských tankistov a Viedenskej ulici. Celkom bolo opravených 14.079 m2 za 16,6 milióna Sk (551.019 eur).

Opravená je aj časť vstupov do križovatiek na Osuského – Námestie hraničiarov s následnou bezbariérovou úpravou priechodov. Zrealizované je aj ľavé odbočenie v križovatke Kazanská do Uzbeckej a opravený je pravý jazdný pruh na Jarošovej ulici pred Kukučínovou.

Od 24. augusta magistrát pripravuje opravu povrchu na križovatke Ulica svornosti – Kazanská – Slovnaftská s obnovením premávky v pôvodnom rozsahu 1. septembra 2008. Plánovaná je oprava povrchu komunikácie Trnavská cesta od Bajkalskej v pravom jazdnom pruhu smer Tomášiková, Šafárikovo námestie, Lamačská – pravý jazdný pruh od vojenskej nemocnice po Mokrohájskú. Obnovia sa aj ulice Borinská, časť Osuského, Jirásková na priechode pre chodcov, Kollárovo námestie v ľavom jazdnom pruhu od Živnostenskej po Obchodnú a Mýtna – od Račianskeho mýta po Vazovovu ulicu.

Informácie poskytla hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

(sita,tasr)

Páčil sa vám článok?