Značky na okraji mesta stále chýbajú

26.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Podľa všetkého cesty z mesta v smere na Záhorskú Bystricu a na Rajku zostanú bez značenia aj počas špičky turistickej sezóny. Ako sa tento stav prejaví na doprave, zhodnotíme až po sezóne.

S problémom môže pohnúť až rozhodnutie magistrátnej komisie, v ktorej je zastúpená aj dopravná polícia, a potom krajský dopravný úrad rozhodne o tom, ako skutočne budú rozmiestnené. Zatiaľ sa však jazdí podľa odhadu a s pribúdaním tranzitujúcich vodičov, ktorí tieto úseky nepoznajú, pribúda aj nervozity a situácií hroziacich haváriou.

Napriek tomu, že sme na magistráte dostali informáciu, že už boli osadené značky na začiatku mesta, nenašli sme vodiča, ktorý by ich tam videl. Marián Blaho z dopravného oddelenia magistrátu však tvrdí, že pracovníci magistrátu namontovali správne značenie, to znamená začiatok a koniec mesta a viac značiek vraj netreba. Informáciu o tom, že tieto značky sú namontované, dostala aj Valéria Mečárová z cestného správneho orgánu na magistráte.

Každý vodič však vie, že v podobných situáciách v iných mestách sú vyznačené aj začiatok a koniec mestských či obecných častí - má to význam najmä v takých prípadoch, keď medzi mestskými časťami sú úseky pripomínajúce medzimestské cesty. Preto existuje značka označujúca koniec miestnej časti, ale nie obce, v zozname zvislých dopravných značiek. Aj úsek medzi Záhorskou Bystricou a Lamačom, aj úsek medzi Rusovcami a Petržalkou sú bez okolitej zástavby a môžu vzbudzovať vo vodičoch dojem, že sú už mimo uzavretej obce.

To, že tam nie je ani to nedostatočné označenie, teda začiatok veľkej Bratislavy, pripisuje M. Blaho tomu, že značky zrejme niekto ukradol. Podľa toho, že tam značky nik nevidel, by teda musel ísť zlodej tesne v pätách montérskej čaty. V každom prípade je situácia neprehľadná a mesto ako správca týchto komunikácií by malo konať. Dovolenkovú sezónu aj s turistami zrejme prežijú tieto cesty bez dostatočného značenia - čo to spôsobí v doprave, je otázne.

Gustav Bartovic

Páčil sa vám článok?