V lete bude frekvencia linky č. 901 nižšia

26.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nie všetkým Bratislavčanom sa páči sprevádzkovanie novej linky MHD do rakúskeho Wolfsthalu. Viacerí kritizujú najmä polhodinový interval spojov linky číslo 901.

Diana Gabrišová z Devína sa čuduje, že linka 901 do Wolfsthalu má rovnaký polhodinový interval ako linka číslo 28 do Devínskej Novej Vsi. Linka 901 je podľa nej vyťažená priemerne piatimi cestujúcimi a linka 28 praská vo švíkoch. „Prečo je na linku 901 nasadený nový midibus SOR a na linke 28 jazdia staré šunky? Platia mestu dane Novodevínčania alebo Rakúšania?“

Zriadenie linky č. 901 kritizovali aj ďalší čitatelia. „V nedeľu doobeda som išiel na bicykli smerom do Rakúska. Autobus linky 901 ma míňal smerom do Rakúska a o nejaký čas aj smerom do Bratislavy. V oboch prípadoch bol PRÁZDNY. Veď ten šofér sa aj musí báť takto jazdiť osamote,” tvrdí jeden z čitateľov. „Bol som sa tam v nedeľu pozrieť, okolo takej piatej tam došiel autobus pomerne plný, minimálne 10-15 cestujúcich, možno aj 20, naspäť to bolo horšie, tak možno 4 - 5,” konštatuje ďalší čitateľ.

Podľa vyjadrenia predsedu predstavenstva Dopravného podniku Bratislava, a.s., Branislava Zahradníka je grafikon linky 901 momentálne nastavený v rámci pilotného režimu a záujem cestujúcich sa monitoruje. „V letných mesiacoch dôjde k zníženiu frekvencie spojov na linke 901,“ tvrdí B. Záhradník.

Podľa neho je linka 901 je z hľadiska výšky cestovného postavená na komerčnej báze, a preto aj výška cestovného je vyššia ako bežného cestovného na linke č. 28. Tá je dotovaná z rozpočtu mesta. Grafikon linky 28 je stanovený objednávateľom výkonov - mestom Bratislava v rámci ročného projektu výkonov vo verejnom záujme.

„Nie je pravda, že na linke 901 premávajú nové autobusy značky SOR. Premávajú tu midibusy SOR, ktorých vek je okolo 4 - 6 rokov,“ uviedol B. Zahradník. Dodal, že rovnaké vozy nasadzujú aj na linku 28, na ktorej premávajú aj najnovšie autobusy SOR BN kúpené koncom minulého roka. „Dopravca nové midibusy do Wolfsthalu nenasadzuje,” tvrdí B. Záhradník.

(rob)

Páčil sa vám článok?