Integrovanú dopravu bude riadiť A. Ballek

25.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava, s.r.o., má nového konateľa. Stal sa ním mestský poslanec Alexander Ballek (SDKÚ-DS).

Jeho úlohou bude dokončiť transformáciu BID na akciovú spoločnosť, ktorá by mala konečne zrealizovať projekt integrovanej dopravy v Bratislavskom kraji.

Zmenu konateľa BID, s.r.o., schválilo valné zhromaždenie spoločnosti. Mali by ju ešte schváliť poslanci krajského a mestského zastupiteľstva. Bratislavský samosprávny kraj má totiž v BID, s.r.o., obchodný podiel vo výške 65 percent a mesto Bratislava vo výške 35 percent.

Nový konateľ by mal pripraviť transformáciu BID na akciovú spoločnosť tak, aby integrovaná doprava začala reálne slúžiť cestujúcim v čo najkratšom čase.

Zatiaľ však nedošlo k zhode v spôsobe právnej premeny BID zo spoločnosti s ručením obmedzeným na akciovú spoločnosť. Kým krajské zastupiteľstvo schválilo vznik novej akciovej spoločnosti BID, mestskí poslanci schválili transformáciu existujúcej BID, s.r.o., na BID, a.s.

Príležitosť zjednotiť svoj postup majú krajskí a mestskí poslanci na najbližších zasadnutiach zastupiteľstiev - krajskí poslanci 25. júna 2008, mestskí 3. júla 2008.

(rob)

Páčil sa vám článok?