Vo Vrakuni spustia nový parkovací systém Family

5.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Rajeckej ulici v bratislavskej Vrakuni nainštalujú a spustia nový parkovací systém Family, ktorý dokáže na malej ploche sám zaparkovať viacero motorových vozidiel. Kapacita poschodového parkovacieho boxu je sedem miest.

Ako uviedla tlačová hovorkyňa Vrakune Jasmína Matúšová, spustiť by ho mali do dvoch mesiacov, momentálne čakajú na dodanie skeletu. Systém bude fungovať na princípe pásu a výťahu, úlohou vodiča bude len nabehnúť na vstupnú rampu. "Systém prevezme auto, výťahom ho vyvezie hore a odovzdá do prázdneho parkovacieho boxu. Vodičovi ostane čipová karta, ktorú použijete pri preberaní auta," spresnila.

Pri vyzdvihnutí auta vloží vodič čipovú kartu do zariadenia na vstupe, ktoré po jej odsnímaní zaparkované auto privezie výťahom dolu. Občania si budú môcť tieto boxy prenajať až na jeden rok, cenu za prenájom určí mestská časť v priebehu mesiaca.

Parkovací systém si mestská časť podľa hovorkyne požičia od firmy Idops, družstvo Bratislava na ročnú skúšobnú prevádzku, ktorá by mala ukázať jeho využiteľnosť a efektívnosť v mestskej časti. "Pokiaľ sa tento spôsob parkovania Vrakunčanom zapáči, je miestna samospráva pripravená inštalovať ďalšie tri zariadenia aj do ostatných lokalít Vrakune. Dokonca sú už ďalšie tri miesta vytypované," uviedla a doplnila, že to bude prvý takýto parkovací systém na Slovensku.

(sita)

Páčil sa vám článok?