Rozšírenie Ulice svornosti má zlepšiť prejazdnosť

29.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nedávne rozšírenie Ulice svornosti v úseku od Popradskej po Závodnú spôsobilo niektorým vodičom problémy, pretože došlo k zjednosmerneniu Popradskej a Borekovej ulice.

Podľa informácií starostky Podunajských Biskupíc Alžbety Ožvaldovej (nezávislá) si zatiaľ vodiči na toto zjednosmernenie nezvykli. Určité zápchy spôsobili podľa nej tí, ktorí si skracovali cestu práve po spomenutých komunikáciách a mnohí zostali prekvapení, že to už nejde. Vodiči môžu v súčasnosti, po odbočení z Ulice svornosti na Kazanskú ulicu, využiť Komárovskú, ktorá zostala obojsmerná. Situácia na Ulici svornosti by sa mala čiastočne po jej rozšírení zlepšiť.

Ďalším krokom podľa starostky Podunajských Biskupíc má byť vybudovanie novej svetelnej signalizácie na križovatke ulíc Podunajská - Komárovská - Vrakunská, čo súvisí so spomínanými zmenami v organizácii dopravy. Mestskej časti podľa A. Ožvaldovej chýba rýchlostná komunikácia R7, pretože celý ťah áut z južnej strany od Šamorína, Dunajskej Lužnej, Rovinky a ďalších okolitých obcí sa zbieha pri Podunajských Biskupiciach.

„Je to potrebné vybudovať, pretože sme pred kolapsom,“ uviedla k dopravnej situácii starostka. Podľa nej v súčasnosti ide len o čiastkové opatrenia, ktoré pomáhajú najmä Biskupičanom vytláčať hustú dopravu z preplnených ulíc najmä v okolí Ulice svornosti.

O problémoch zápch a nadmieru zhustenej premávky v smere do hlavného mesta z južného ťahu sa hovorí už roky. V máji 2007 sme v Bratislavských novinách písali, že táto ulica by v budúcnosti mala byť štvorpruhová. Ráta sa aj s prestavbou dvoch križovatiek. Mimoúrovňovými by sa mali stať križovatky Ulica svornosti - Slovnaftská a Ulica svornosti - Popradská.

Zo Slovnaftskej ulice by sa mala takisto stať štvorprúdovka v úseku od Prístavného mosta po Ulicu svornosti. Pomohlo by to priepustnosti križovatiek a zvýšila by sa aj kapacita hlavných a vedľajších ulíc. Pomôcť by mohol aj plánovaný tzv. nultý okruh, resp. rýchlostná komunikácia, čo by mohlo odbremeniť mestskú časť od prechádzajúcich áut.

(rob)

Páčil sa vám článok?