O Staromestskej môže diskutovať aj verejnosť

27.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Podľa primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského by mala časom Bratislava mať pridunajskú promenádu od prístavu až po Karlovu Ves s odbočkou na Hrad, pešia zóna by sa mala znásobiť.

O tejto vízii môže diskutovať aj verejnosť na internetovom portáli hlavného mesta, magistrát totiž otvoril verejnú diskusiu k tomu, ako prekonať problém Staromestskej ulice, ktorá promenádu a mesto pretína na dve časti. Názory z diskusie by mali poslúžiť pri formovaní požiadaviek na definitívne projektové riešenie. Hlavný architekt Štefan Šlachta uvádza, že hlavným krokom sú ideové zásady, ku ktorým by sa viedla široká verejná diskusia.

Mesto pokladá za zásadné rozšírenie pešej zóny Starého Mesta vo všetkých smeroch - po nábreží, ale aj v smere, Hrad, Zochova a Konventná ulica. Zároveň však hovorí aj o zachovaní pohľadov na pevnostné múry i zachovaní dopravnej funkcie Staromestskej, ale nevylučuje ani novú zástavbu.

Hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová uviedla: „Práve sa začínajúca verejná diskusia má sformulovať názory na túto tému, teda aj na využitie priestoru, dopravné riešenia a podobne.“ Ďalej pripomína, že mesto zatiaľ nehovorí o tom, že to bude jeho vlastná investícia.

Na kľúčovú otázku, ako sa vyrieši doprava na Staromestskej, sme však odpoveď nedostali.

Gustav Bartovic
Páčil sa vám článok?