Poľná ulica by mala zostať pešou zónou

21.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Reakcia na články „Trhovisko na Poľnej túto sezónu prežije“ od redaktora Gustava Bartovica a na list čitateľa PhDr. Milana Čechvalu s názvom „Prečo chcú zrušiť trhovisko na Poľnej ulici?“ uverejnené v Bratislavských novinách dňa 24. apríla 2008.

Ako vyplýva z uvedených článkov, ich text sa má dotýkať aj finančnej skupiny CI HOLDING, resp. jednej jej dcérskej spoločnosti Slovenské investície, ktorá pod novým obchodným menom (zmeneným v roku 2002) sídli na Poľnej 1, neďaleko Malého trhu.

Spoločnosť, ktorá podnikala pod obchodným menom SLOVENSKÉ INVESTÍCIE, s.r.o., nebola a nie je finančnou inštitúciou. Táto spoločnosť ani žiadna iná spoločnosť z finančnej skupiny CI HOLDING nikdy nevyvíjala násilný ani iný tlak voči tretím osobám (teda ani na obyvateľov) vrátane prípadu „zabratia“ pozemku, na ktorom stojí jej sídlo - uvedený prevod bol uskutočnený na základe platných zmlúv o prevode nehnuteľností.

Spoločnosť SLOVENSKÉ INVESTÍCIE, s.r.o., ani žiadna iná spoločnosť z finančnej skupiny CI HOLDING nikdy nelegálne a už vôbec nie násilne neoznačovala parkovacie miesta na Poľnej ulici ani na žiadnej inej ulici. Parkovacie miesta na Poľnej ulici mala a má spoločnosť CI HOLDING, akciová spoločnosť, v prenájme na základe platnej zmluvy o prenájme týchto priestorov a za podmienok v nej stanovených tieto užíva spolu s jej dcérskymi spoločnosťami. Zároveň uvádzame, že v tejto veci nikdy nezasahovala „štátna moc“.

Súčasný charakter Poľnej ulice, ako pešej zóny, finančná skupina CI HOLDING považuje za hodný zachovania a bolo by pre nás tiež nepríjemným prekvapením, keby došlo k jeho zániku.“

Ing. Zdeněk Jurica, predseda predstavenstva CI HOLDING, a.s.
Ing. Libor Červenka, člen predstavenstva CI HOLDING, a.s.
AD: TRHOVISKO NA POĽNEJ TÚTO SEZÓNU... (BN 16/2008)

Páčil sa vám článok?