Bratislavská integrovaná doprava z prostriedkov EÚ

22.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

O nenávratný finančný príspevok žiada Bratislavský samosprávny kraj prostredníctvom troch projektov z oblasti dopravy, ktoré predkladá na základe zverejnenej výzvy v Operačnom programe Bratislavský kraj.

Ako informovala Katarína Krapková z Kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, bratislavský región predkladá projekty na zriadenie jednotného tarifného systému, vybudovanie prestupných terminálov a informačné zabezpečenie systému. Náklady na realizáciu projektov sú približne 313 miliónov korún, 95 percent by sa malo financovať zo štrukturálnych fondov a štátneho rozpočtu, zvyšných päť percent pôjde zo zdrojov Bratislavského samosprávneho kraja.

Systém integrovanej dopravy si podľa Krapkovej vyžaduje zabezpečenie elektronických označovačov a snímačov cestovných lístkov a permanentiek vo vozidlách i na nástupištiach, zabezpečenie predajných automatov a terminálov. S tým súvisí úprava nástupíšť a parkovacích plôch. "Nemenej dôležitá je informačná kampaň. Bratislavský kraj preto predkladá tieto projekty a v súlade so schválenou koncepciou Bratislavskej integrovanej dopravy pripravuje ďalšie," uviedla.

Pre efektívnejšie čerpanie eurofondov z Operačného programu Bratislavský kraj schválili krajskí poslanci na zasadaní zastupiteľstva zrušenie a likvidáciu obchodnej spoločnosti Bratislavská integrovaná doprava, s.r.o. a založenie obchodnej spoločnosti Bratislavská integrovaná doprava a.s.. "Je to reakcia aj na také ponuky, akou bola napríklad ponuka začlenenia lodnej dopravy do systému integrovanej dopravy v kraji," dodala Krapková.

(sita)

Páčil sa vám článok?