MHD počas akcie Bratislava pre všetkých posilnia

21.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská hromadná doprava v Bratislave bude počas víkendového podujatia Bratislava pre všetkých: Dni otvorených dverí samosprávy hlavného mesta bezplatná.

Dopravný podnik Bratislava zároveň posilní spoje na vybraných linkách, okrem toho nasadí do premávky aj špeciálne linky MHD. Informoval o tom Karol Kajdi z Dopravného podniku Bratislava.

Zoologická záhrada bude pre záujemcov ľahšie dostupnejšia. Od 10:00 do 19:00 budú autobusy liniek číslo 31 a 39 premávať približne v 7 - 8 minútových intervaloch. Okrem toho nasadí podnik na linke 31 kĺbové autobusy. Dopravný podnik Bratislava odporúča využiť aj mimoriadny spoj X30. Autobusy budú jazdiť spod Nového mosta, cez Mlynskú dolinu a Patrónku až k Vojenskej nemocnici. Danú linku môžu využiť aj pri ceste na Železnú studienku a do oblasti Lesoparku, z Patrónky budú premávať tiež autobusy linky číslo 43.

Ľahšie cestovanie podľa Dopravného podniku Bratislava bude zabezpečené aj pre návštevníkov hradu Devín. Na linkách číslo 28 a 29 budú od 10:00 do 20:00 premávať kĺbové autobusy, jazdiť by mali každých 15 minút. Okrem toho budú v sobotu po skončení koncertu Milana Lasicu a Bratislava Hot Serenaders pristavené na parkovisku pod hradom posilové autobusy linky číslo 29.

Do Botanickej záhrady budú premávať električky liniek číslo 1, 4, 5, 9 a 12. Mimoriadne budú jazdiť aj električky číslo 17 v čase od 10:00 do 19:00. Premávať budú na trase ŽST Vinohrady, Račianska, Račianske mýto, Americké námestie, Špitálska, Jesenského, Nám. Ľ. Štúra, Nový most, Nábrežie arm. gen. L. Svobodu, Botanická záhrada a cez Karloveskú od mestskej časti Karlova Ves.

Premávať budú aj historické električky približne v 30-minútových intervaloch. Električky pôjdu od Národného divadla na Jesenského ulici, cez Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského, Vazovovu, Krížnu, Špitálsku, Kapucínsku, tunel a nábrežie späť pred Národné divadlo. K dispozícii budú záujemcom od 10:00 do 18:00. Premávať však bude aj historický trolejbus Škoda 9Tr, ktorý zvezie záujemcov počas oboch dní od 10:00 do 18:00. Pôjde po trase AS Mlynské nivy, Ulica 29. augusta, Kollárovo námestie, Hodžovo námestie, Palisády, Červený kríž na Búdkovu a späť.

Podrobnejšie informácie o organizácii dopravy počas podujatia získajú záujemcovia na internetovej stránke www.dpb.sk alebo na telefónnych číslach 5950 5950 a 5950 5555.

(sita)

Páčil sa vám článok?