Vo Viedni sa v pešej zóne neparkuje

19.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Veľmi často sa pohybujem v centre mesta a na základe toho, čo vídavam v pešej zóne, som vôbec nenadobudol dojem, že okrem občanov - chodcov by niekoho - políciu, mestskú políciu, magistrát, starostu, primátora - trápilo to, čo sa tam deje.

Celá pešia zóna je vždy hojne zaplnená autami, ktoré nerušene parkujú alebo len tak jazdia, čo sa deje už roky. Ak by to niekoho kompetentného skutočne trápilo, riešenie by sa dávno našlo. Na základe zhodne neúčinných vyhlásení, opatrení a sľubov z predchádzajúcich rokov si myslím, že túto situáciu - nielen v pešej zóne, ale ani na Obchodnej, Poštovej ulici - v skutočnosti nikto ani riešiť nechce.

V zahraničí - stačí sa pozrieť do Viedne - by bolo mimoriadne drahým a okamžite potrestaným dobrodružstvom lietať alebo parkovať medzi chodcami na viedenskej Kärtnerstrasse alebo v Burgu, ale vieme, že Viedeň je Viedeň... Pamätám sa na spomenuté vyhlásenia z minulých rokov a už dávno neverím, že by sa na súčasnej situácii niečo mohlo zmeniť.

Preto navrhujem dve riešenia: buď odstrániť úplne zbytočné dopravné značky z týchto oblastí a všetky tzv. pešie zóny zrušiť, alebo ich vyhlásiť za pozoruhodnosť Bratislavy - pešie zóny, v ktorých majú prednosť autá. Jedinečný miestny kolorit, špecialita hlavného mesta, príďte, obdivujte, a ak vás auto nezrazí, neoľutujete.

Ing. Ladislav Szojka, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?