Platí Zóna 30 pre všetkých?

19.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Ako občan a pravidelný platca daní sa chcem vyjadriť k otázke dopravy v centre Bratislavy. Od 2. januára platí v centre mesta obmedzenie rýchlosti na 30 km/h.

Počul som už všelijaké zdôvodnenia opodstatnenosti tejto novinky - môj názor však je, že toto riešenie je riadne „pritiahnuté za vlasy“. A propagačný leták, ktorý bol vkladaný v tejto súvislosti za stierače parkujúcich áut, ma tiež dobre „vytočil“.

Argumentuje sa v ňom asi takto, citujem: „Prekročenie rýchlosti 30 km/h o 100 % (t. j. jazda rýchlosťou 60 km/h) je neprípustný hazard!“ - koniec citátu. Autor tohto výroku tým vlastne tvrdí, že keď sme doteraz bežne (a podotýkam že bez problémov) jazdili rýchlosťou 60 km/h - všetci sme „neprípustne hazardovali?!“

Je to pekný nezmysel a poriadna demagógia!!! Samozrejme, som za opatrenia, ktoré môžu zlepšiť bezpečnosť dopravy v meste, ale nie takýmto spôsobom. Navyše - kto zabezpečí kontrolu dodržiavania tohto predpisu. A platí tento predpis pre všetkých - t. j. aj pre pánov taxikárov, resp. vodičov terénnych vozidiel...???

Ján Šmíd, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?