Trať na Štúrovej opravia do konca apríla

19.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Od 15. marca sa uskutočňuje na Štúrovej ulici plánovaná oprava koľajovej trate, v dôsledku ktorej bolo potrebné prijať aj zmeny v organizácii mestskej hromadnej dopravy.

Podľa informácií z Dopravného podniku Bratislava sa oprava realizuje v dĺžke 280 metrov jednokoľajne. Odstraňuje sa pri nej aj nenapojená a neprevádzkovaná koľaj v smere k Starému mostu. Namiesto tejto koľaje vybuduje magistrátne oddelenie cestného hospodárstva jazdný pruh pre automobilovú dopravu.

Na koľajovej trati na Štúrovej ulici bol značne poškodený povrch veľkoplošných panelov, z ktorých vyčnievali oceľové výstuhy. Tie tvorili nebezpečné miesta pre motoristov a chodcov. Každým rokom sa rozpad povrchu betónových panelov rozširoval a prehlboval. Pri výjazde autobusov zo Šafárikovho námestia hrozilo od obnažených výstuh poškodenie ich pneumatík. Na mnohých miestach trate zatekala voda pod betónové panely.

Oprava trate potrvá do 30. apríla a dopravný podnik ju vykonáva vlastnými kapacitami. Predpokladané náklady opravy sú 8 miliónov korún.

Električková doprava je z tejto ulice vylúčená, čiastočne je zmenená autobusová doprava na Šafárikovom námestí a stavebná činnosť ovplyvňuje aj organizáciu ostatnej cestnej a pešej premávky. Linka číslo 1 je v smere z Dúbravky na Hlavnú stanicu presmerovaná cez Námestie Ľ. Štúra, Mostovú, Jesenského ul., Námestie SNP a od Obchodnej ulice už ide po svojej trase. V opačnom smere, do Dúbravky, zostala trasa tejto linky bez zmeny. Linka číslo 11 zo Špitálskej ulice je presmerovaná cez Námestie SNP a Obchodnú ul., na Radlinského ulici sa napája na svoju trasu naspäť do Rače.

Linka číslo 12 v smere z Dúbravky do mesta je na Nábreží arm. gen. Svobodu odklonená do tunela na Kapucínsku ulicu a Námestie SNP. Na Jesenského ulici sa napojí na svoju trasu naspäť do Dúbravky. Linka číslo 14 je zo Špitálskej ulice presmerovaná cez Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského, Vazovovu ulicu a na Krížnej sa napája na svoju trasu v smere do Ružinova.

Linka číslo 50 obojsmerne nezachádza na Šafárikovo námestie. Centrum mesta autobusy tejto linky obsluhujú zo zastávky Malá scéna na Dostojevského rade. Autobusy liniek číslo 88 a 95 premávajú na Šafárikovo námestie aj počas stavebných prác, ale ich nástupištia sa budú operatívne meniť v závislosti od postupu výstavby.

(lau)

Rozkopaná Štúrova ulica zaskočila nejedného Bratislavčana. Premávka tu podľa prísľubu Dopravného podniku bude obnovená začiatkom mája.
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?