Mesto Bratislava sa pripravuje na letné opravy zničených ciest

17.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Aj v tomto roku mesto plánuje opravy povrchov viacerých miestnych komunikácií a zastávok mestskej hromadnej dopravy. V spolupráci s dopravným podnikom zabezpečilo opravu Štúrovej ulice, na rade sú ďalšie.

Podľa informácií z magistrátneho oddelenia dopravy a cestného hospodárstva v priebehu tohto roka chce mesto opraviť časť Špitálskej ulice, ako aj Tomášikovu v úseku od Vajnorskej ulice po železničnú stanicu Nové Mesto. Na Vajnorskej ulici sa budú opravovať pozdĺžne nerovnosti v ľavom jazdnom pruhu (odbočenie na Tomášikovu). Opravy sa plánujú aj na Ulici Schneidera-Trnavského pri obchodnom dome Rema v smere do Dúbravky.

V letných mesiacoch, teda v júli a auguste, sa budú realizovať opravy na obratisku autobusov MHD na Kutlíkovej ulici, križovatka Rožňavská - Slovinská, Rožňavská - Galvaniho, ako aj Račianska v smere z mesta (len lokálne). Na Karadžičovej sa budú odstraňovať priečne nerovnosti v križovatke s Mlynskými nivami v ľavom priamom jazdnom pruhu. Opravy sa majú vykonať aj na Lamačskej ulici, konkrétne v pravom jazdnom pruhu pred svetelnou križovatkou pri vojenskej nemocnici.

Mesto bude tiež zabezpečovať opravy ďalších deviatich zastávok MHD betónovou zmesou Creteprint s farebnou úpravou. Od 5. mája prebieha oprava s použitím tejto technológie na Ulici Schneidera-Trnavského (zastávka Švantnerova) a od 12.  mája sa začne oprava zastávky na ulici Pri kríži.

Ďalej budú opravované zastávky na Limbovej ulici (pri nemocnici s poliklinikou v smere do mesta), na Hodžovom námestí (oproti Prezidentskému palácu), na Trnavskej (za Jégeho ulicou v smere z mesta), na Jantárovej (zastávka v smere do mesta pred Starým mostom), na Bratskej (smer Pajštúnska ulica) a na Staromestskej (v smere z Petržalky do centra). Na Krížnej ulici má byť pri tržnici v smere do mesta posunutá zastávka do novobudovanej niky.

Podľa vedúcej magistrátneho oddelenia dopravy a cestného hospodárstva Evy Uhliarikovej má byť podstatná časť opráv povrchov komunikácií realizovaná v čase prázdnin a dovoleniek. V tomto období bude znížený počet liniek MHD a bude podstatne menej obmedzovaná premávka osobnej dopravy. Najväčšie opravy povrchov mesto ukončí do prvého septembra. Prevažná väčšina opráv komunikácií je zabezpečená v dňoch pracovného voľna, teda v piatok po 18. hodine do štvrtej hodiny v pondelok ráno.

(lau)
Páčil sa vám článok?