Dobré slovo môže vystriedať aj pokuta

9.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Policajti Mestskej polície z Ružinova už nejaký čas riešia nedostatky, ktoré sa pravidelne opakujú zo strany vodičov navštevujúcich kostol svätého Jána Boska na Trnávke.

Vodiči totiž svoje vozidlá odstavujú často na miestach, kde bránia obyvateľom k výjazdom, ale i vjazdom do svojich domov.

Podľa hovorcu Mestskej polície Petra Plevu sú  ulice v okolí kostola dopravným značením „Obytná zóna“. Zákon o premávke na pozemných komunikáciách hovorí, že v obytnej a pešej zóne je státie vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak. Režim parkovania v týchto miestach upravuje vodorovné dopravné značenie s vyznačením státia pozdĺž okraja cesty.

Nerešpektovaním dopravného značenia sa vodiči dopúšťajú priestupku voči zákonu o premávke na pozemných komunikáciách. Za ten môžu byť sankcionovaní pokutou až 1 000 korún. Mestská polícia  upozorňuje vodičov, aby obmedzenia pre nich vyplývajúce pri používaní komunikácií v tejto obytnej zóne rešpektovali.

Policajti disponujú zákonnými prostriedkami, ktorými môžu vodičov trestať. Je to však krajný prípad. Ak však vodiči nebudú obmedzenia pre nich vyplývajúce z používania ulíc označených ako Obytná zóna rešpektovať, nastúpia zo strany polície opatrenia v podobe ukladania blokových pokút alebo zakladania blokovacích zariadení na kolesá nesprávne parkujúcich áut.

(ver)
Páčil sa vám článok?