Rozkopávky sú na viacerých miestach

2.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na viacerých frekventovaných miestach v centre mesta i mimo neho sa v týchto dňoch uskutočňujú práce, ktoré si vyžiadali pomerne rozsiahle rozkopávky a potrvajú niekoľko týždňov.

Motoristi zrejme najviac pocítili začatie rozkopávok na Dostojevského rade, kde sa od piateho apríla uskutočňujú práce na rekonštrukcii vodovodu. Tie zasahujú popri Dostojevského rade aj do priľahlých ulíc. Ako nás informoval vedúci magistrátneho oddelenia dopravy Stanislav Vajcík, práce by mali byť ukončené do 31. októbra, pričom konečné úpravy sa majú realizovať do 30. novembra.

Stredná oprava komunikácie - vozovky i chodníka - od 17. septembra sa robí aj na Suchom mýte, kde stavajú nový administratívny komplex Europeum Bussines Center. Tieto práce majú byť ukončené do 31. októbra. Ďalšou stavbou, o ktorej informujeme aj na inom mieste, je vybudovanie cestnej svetelnej signalizácie ulíc Gagarinova, Nevädzová, Seberínyho, Obilná a Tomášikova, spojené s rozšírením posledne menovanej ulice v úseku od Nevädzovej po Rezedovu. Práce, ktoré sa začali 16. septembra, majú byť podľa S. Vajcíka ukončené do 15. novembra. Rozkopávky kvôli horúcovodu sú od polovice septembra aj na Dulovom námestí. Práce majú byť ukončené do 31. októbra.

Iného charakteru sú rozkopávky, ktoré sú v súčasnosti na Jesenského ulici, kde pokračuje rekonštrukcia trate električiek, ktorej prvá etapa na Mostovej ulici už bola ukončená. Podobne ako na Mostovej aj tu sa má použiť technológia pružného uloženia koľajníc, umožňujúca zníženie hlučnosti prechádzajúcich električiek, čo určite uvítajú v Redute i v Slovenskom národnom divadle, kde hrkotajúce vozidlá rušili predstavenia.

Pôvodne mala byť rekonštrukcia trate na tomto úseku ukončená do 15. novembra. Podľa našich informácií z Dopravnéího podniku Bratislava však kvôli výstavbe nového vjazdu do podzemných garáží hotela Carlton vznikol trojtýždňový sklz. Práce budú trvať do spomenutého dátumu, ich ďalší priebeh (najmä povrchové úpravy) však bude výrazne závislý od počasia.

Za určitých okolností sa môže stať, že všetky úpravy sa nestihnú do plánovaného termínu realizovať. V takom prípade by sa prikročilo k improvizovanému riešeniu, ktoré ráta s tým, že od konca novembra by sa obnovila premávka električiek po Mostovej a Jesenského s tým, že zvyšné práce by sa museli dokončiť až na jar.

(ver)

Výmenu električkovej trate na Jesenského ulici  by mali dokončiť do polovice novembra.
FOTO - Oto Limpus
Páčil sa vám článok?