Parkovanie v Poluse opäť spoplatnili

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od 20. júna uviedli v nákupno-zábavnom centre Polus City Center počas pracovných dní do prevádzky kontrolný parkovací systém. Prvé tri hodiny parkovania sú zadarmo.

Prvé nákupno-zábavné centrum na Slovensku Polus City Center navštevuje stále viac ľudí. Keďže sa však nachádza v husto obývanej lokalite, ktorej obyvatelia sú zvyknutí dlhodobo využívať parkoviská centra, je v Poluse čoraz väčší problém nájsť voľné parkovacie miesto. Najväčším problémom parkoviska v Poluse je celodenné bezplatné parkovanie zo strany pracujúcich z blízkeho okolia. Preto sa vedenie Polus City Centra rozhodlo zaviesť kontrolný parkovací systém, ktorý by mal vzniknutú situáciu vyriešiť, pretože parkovisko Polusu je určené predovšetkým pre ľudí, ktorí sem prichádzajú za nákupom, zábavou či oddychom.

Nový kontrolný parkovací systém umožní návštevníkom Polusu parkovať prvé tri hodiny zdarma a bude fungovať len počas pracovných dní, teda vtedy, keď je problémom celodenné parkovanie pracovníkov z blízkeho okolia Polusu. Parkovné počas víkendov je zdarma. Tri hodiny parkovania zdarma nie sú zvolené náhodne - z prieskumov vyplýva, že až 65 percent návštevníkov strávi v Poluse menej ako 90 minút. Dvojnásobok tohto času - tri hodiny - je preto dostatočným priestorom na nákupy, zábavu či oddych pre väčšinu návštevníkov. Návštevníci multikina získajú pri kúpe lístka hodinu parkovania zdarma navyše, aby si v pokoji mohli vychutnať filmové predstavenie. Parkovné je spoplatnené až od štvrtej hodiny parkovania. Zavedenie parkovného od štvrtej hodiny (100 korún za hodinu) má odbremeniť parkoviská Polusu od celodenne odstavených áut obyvateľov a pracujúcich z okolia.

V Poluse sa nachádza sedem automatických pokladní, z toho tri sú pri východoch na vonkajšie parkoviská na poschodí a štyri pri vchodoch do podzemnej garáže.

Páčil sa vám článok?