Ako spraviť rýchly make-up, ak nemáte veľa času

28.4.2023

Zdroj: New Africa/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Make-up dokáže zakryť drobné nedokonalosti a známky únavy. Vďaka nemu vyzeráme jednoducho lepšie. Čo však, ak nemáme ani 15 – 20 minút na líčenie? Aj z tejto kritickej situácie existuje východisko  – jednoduchý a rýchly denný make-up! Je to možnosť aj pre tie najviac uponáhľané ženy, ale aj pre tie, ktoré sa nerady líčia. Aj vďaka jednoduchému make-upu tiež môžeme vyzerať dobre a navyše ušetríme cenné minúty každé ráno.

Čím sa vyznačuje rýchly make-up?

Jednoduchý a rýchly denný make-up môže trvať doslovne niekoľko minút. Za niekoľko minút môžeme efektívne zvýrazniť svoju krásu. Slovné spojenie „rýchly make-up” môže pre každú z nás znamenať niečo iné. Čas venovaný dennému make-upu je podmienený niekoľkými faktormi ako: typ pleti, kozmetické prípravky (samostatné alebo viacfunkčné), preferencie a zručnosti pri líčení. Všetky tieto faktory vplývajú na čas líčenia. Líčenie nám značne uľahčuje niektorá kozmetika, lebo môže plniť nie jednu, ale niekoľko funkcií (napr. rúž môže poslúžiť ako farba na líčka). Výrobcovia kozmetiky stále pamätajú na  „uponáhľanú” spoločnosť, preto sa snažia vychádzať v ústrety očakávaniam spotrebiteliek. Vďaka čoraz novším technológiám obsiahnutým v prípravkoch, rýchle nalíčenie je možné dokonca v autobuse alebo aute a to aj bez použitia štetcov.

Rýchly make-up krok za krokom

Líčenie za 3 – 4 minúty je pre mnohé z nás veľkou výzvou. Je to možné, presvedčte sa sama. Prvá fáza. Trochu krému s pridaním napr. BB alebo CC krému alebo vhodne zvoleného make-upu k pokožke, nanášame na prsty a rozmasírujeme na tvár zhora nadol. Rovnako, ako by sme krémovali pleť krémom. Nezabúdajte pritom na krk. Na tmavé kruhy a pod  očami môžeme použiť korektor, ktorý tieto nedostatky zakryje. Prípravok nanášame lokálne a jemne vklepávame do pokožky. Ďalším krokom je jemné zvýraznenie obočia, ktoré môžeme namaľovať napr. pomocou očných tieňov alebo riasenky. Aplikovať tiene môžeme prstami. Nie je nutné nakresliť perfektne symetrické obočie. Ľahko zvýraznený odtieň obočia docieli to, že obočie bude vyzerať prirodzene. Teraz je čas na mihalnice. Stačí ich jemne zvýrazniť, pomocou 3 – 4 ťahov kefkou. Ďalšou fázou je zvýraznenie líčok pomocou krémovej lícenky. Tento jediný kozmetický prípravok môže poslúžiť aj ako očný tieň. Ak takúto lícenku nemáme, úspešne sa dá nahradiť ružovým rúžom, ktorý stačí jemne rozotrieť. Nakoniec stačí iba zvýrazniť ústa a hotovo. Ak sme jemne nalíčili oči, môžeme si dovoliť  na silnejšiu farbu rúžu, a takéto ústa upútajú pozornosť každého. Oči tak budú druhoradé.

Vylepšenia

Rýchle líčenie si od nás nevyžaduje príliš mnoho námahy ani špeciálne schopnosti. Je potrebné jednoducho správne aplikovať základné kozmetické prípravky. Pamätajme, že pri rýchlom líčení, musíme vynechať niektorú (často zbytočnú) kozmetiku. Musíme si byť vedomá toho, že to nebude dokonalý úplný make-up, ale jeho náhrada, rovnako krásne môže zvýrazniť našu krásu.

Osoby s mastnou pleťou by nemali siahať po BB kréme. V takom prípade bude najlepším  riešením prirodzený minerálny make-up. Odporúča sa prípravok nanášať pomocou špeciálneho štetca (kabuki).

Efekt tzv. mačacích očí je skrášlením, ktoré miluje mnoho žien. Niektoré z nich si dokonca nedokážu predstaviť make-up bez ozdobnej hornej linky. V prípade, kedy nemáme príliš veľa času na prípravu make-upu, nakresliť hornú linku nie je možné, pretože by to trvalo príliš dlho. Nakoniec, aby vyzerala dobre, musí byť namaľovaná symetricky a dôkladne. Našťastie existuje na to iný spôsob. Dokonca počas jednoduchého a rýchleho líčenia môžeme oko vizuálne skrášliť. Stačí mať pri sebe čiernu ceruzku, pomocou ktorej nakreslíme provizórnu hornú linku. Nie veľmi výrazná, trochu rozmazaná, dodá pohľadu úplne iný rozmer.

Veľa času nám nezaberie ani zvýraznenie líčok bronzerom. Vďaka aplikácii bronzera, lícne kosti sa zvýraznia a tvár bude vyzerať štíhlejšie. Bronzer je možné použiť aj ako očný tieň. Použitie bronzera nám pomôže ušetriť niekoľko sekúnd.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?